Tre pinner og en strålende Sleipner kveld


Stig Wiklund i toppform med U.R. Faxe etter seiersløpet


Det ble en strålende innledning på løpsdagen, da Stall Kungslaget 2016, sin U.R.Faxe debuterte med en meget sterk seier under Sleipner dagen på Bergsåker. Den fantastiske flotte Mørtvedt Jerkeld-sønnen fikk en pangstart fra førti meter tillegg og satt i tredjepar utvendig underveis. Inn mot den siste svingen ble gasspedalen trykt i bunn og han kom i mål i overlegen stil. Den tidligere Hellersdal-traveren kom i mål på solide 1.28,3 etter an avslutningsrunde etter 1.26,5. Da ble det 20.000,- inn på konto og nye eventyr venter for denne herlige krabaten.

I det neste løpet åpnet Lome Tornado som en tornado bak bilen. Han fosset til tet, men i utgangen av den første svingen kom en kort galopp. Han kom ned i rett gangart, men tapte på målfoto. Lome Tornado ble toer og 10.000,- inn på konto. Vant gjorde forøvrig Erika Bolmes, Høiby Anders, så det var jo litt gledelig selvom det er surt å tape på foto.

To til start i det neste løpet. Grude Svarten fikk fjerdeplass etter en innvendig reise og 5.000,- inn på konto, mens Lukas R.B fikk med seg 2.100,- etter en sjetteplass i løpet.   

I 3-års løpet startet vi med to deltakere Stumne Fyr og Væskinge Hemi. Stumne Fyr fikk en pangstart fra tillegg og kjørte resolutt til tet. Tempoet ble travet etter 1.32,9/500m og 1.29,0/1000m. Det ble et voldsomt speedrykk inn mot den siste svingen og da klarte ikke Stumne Fyr svare ut etterhvert det som ble vinneren. Det ble Stumne Fyr sin bane for han satt fast igjen over mål som tredje. Stumne Fyr kom i mål til tredjeplass på tiden 1.28,5 og 25.000,- inn på konto til Festival Fyrverkeri. Væskinge Hemi avsluttet solid via drøye spor og fikk femteplass med 8.500,- inn på konto.  

Sjø Vinn kom ut i et stayerløp etter løpspause. Han fikk en fin reise først i fjerdepar innvendig og ut i tredjepar utvendig fjorten hundre meter fra mål. Det ble en insident da en konkurrent galopperte, men han kom seg klar. Avslutningen var bra og han kom i mål til fjerdeplass og 13.500,- inn på konto til Stall Olympic. Dette var et langt steg i riktig retning.

I finaleløpet var det Lome Tornado og Grude Svarten som var våre deltakere. Lome Tornado satt i tet og fikk kjøre i sitt eget tempo den første runden for siden og kjøre knallhardt den siste runden. Det holdt helt inn og det ble en kontrollert seier på tiden 1.27,9 og fine 60.000,- inn på konto. Grude Svarten avsluttet sterkt og fikk en fin fjerdeplass og 8.500,- inn på konto. 

I avslutningsløpet ville ikke broren Lome Annar være dårligere. Han fikk en perfekt reise av Ulf Ohlsson og vant svært kontrollert på vinnertiden 1.26,3 og fine 50.000,- inn på konto. Holene Odin fikk stevsom reise og avsluttet greit ute i banen til fjerdeplass og ble belønnet med 8.000,- Opphentingen fra sist lørdag satt nok litt for mye i beina. Vi er strålende fornøyd med Sleipner dagen og 164.200,- innkjørt og vi bokførte tre seirer og samtlige av kveldens ni hester få mer enn godkjent!

Se flere videosnutter

Meld deg på vårt nyhetsbrev:
Nyhetsbrev
Sponsorer

www.skoies.no/


www.sorlandshesten.com/Sørlandshesten AS
Frakter hesten din i hele NorgeRiis Bilglass