Om Øystein, treningsfilosofi og målsetningØystein driver travtrenerstall på Sørlandets Travpark i Kristiansand med ansvaret for 50 hester som blir behandlet som toppidrettsutøvere. Øystein er kvalitetsbevist og til å hjelpe seg har han 7 heltidsansatte og flere medarbeidere innenfor forskjellige områder som alle besitter store kunnskaper. Dette er mye av grunnen til suksessen til Team Tjomsland.

Siden oppstarten i 1999 har resultatene blitt stadig bedre og vi har i årene 2009-2010 vært landets mest seirende trenerstall! Etter at Øystein og Teamet ble utnevnt til årets trener i 2009 trodde mange at det skulle bli vanskelig å følge opp i 2010.

Men Team Tjomsland gjennomførte istedenfor sin beste sesong noensinne, og tok hele 130 seire på 495 starter med en seiersprosent på 26,1. Dette seierstallet har trolig ingen hatt før oss, men dessverre svikter statistikkene her, men det som i alle fall er sikkert er at ingen har klart dette seiersantallet siden 1980.
 

Team Tjomslands bragder
 
- Mest seirende trenerstall i Norge med 130 seire på 495 starter, seiersprosent 26,1
- Nominert som årets travtrener i Norge.
- Øystein ble kuskechampion Sørlandet, vant her 58 løp noe som er ny seiersrekord på banen i løpet av en sesong!
- Øystein ble kuskechampion på Forus og ble dermed første utenom bys kusk som har vunnet championatet på 76 år!
- Øystein passerte 1000 kuske seire og meldte seg inn i 1000 klubben.
- Vidar ble kuskechampion på Sørlandet for stallansatte.
- Vi har vunnet løp med over 30 forskjellige stallhester i 2010 (er dette rekord???) 


Hva gjør at vi får til slike resultater?

Øystein kjører hestene selv i løp og er Norges beste allrounder. Dette er ikke tilfeldig, Øystein ble flasket opp med travhester av sin far Knut som skal ha mye av æren for sønnens store framganger. Her ble grunnlaget lagt og Øystein viser enorm forståelse for hesten, både når det gjelder foring, treningsfysiologi, evne til å lese hestenes bevegelser, vurdering av psyke osv og med hans evne til nytenking og omsette disse tingene i praksis framstår han i dag som en topptrener som av mange regnes som landets beste.

Gjennom 20 år har Øystein drevet med puls målinger, etter hvert også laktatmålinger,
analyse av bevegelsesmønstret osv. og systematisk ført dette inn treningsdagbøker på ett stort antall hester som gir mange viktige tilbakemeldinger til han som trener når individene analyseres. Han er opptatt av å få svar på hvorfor ting som gjøres fungerer bra eller dårlig og dermed kunne utvikle opplegget videre. Han prøver hele tiden å ligge foran sine konkurrenter og videreutvikle og kvalitetssikre arbeidet som gjøres både med hestene og personalet. 

Med miksen av enorm fagkunnskap/hestekunnskap og målbare resultater gir Team Tjomsland våre hest eiere vår egen oppriktige tilbakemelding på hestene som ikke bare er basert på feeling, men også målbare resultater som etter vår mening styrker seriøsiteten som en slik helhets vurdering av hestene bør ha, enten de er gode eller dårlige…. 
Vi ønsker deg hjertelig velkommen som hesteeier hos oss på team Tjomsland.