Gården i SøgneI vakre Søgne, ca 20 minutters kjøretur sørover fra travparken, ligger familiegården til Øystein. En stor, flott gård med et gedigent utearealet som bidrar til godt humør både hos to- og firbeinte. I tillegg til de vakre, grønne arealene, finnes her også rundbane, rakbane, sandgrop, samt en rekke forskjellige skogsløyper med mange muligheter for alternativ trening.

Vår helårs galopp sandbane på 400 meter på gården i Søgne er i bruk. Banen er gravd ned 1 meter under jorden og ligger på perfekt sandgrunn hvor grunnvannet står høyt og gir optimal svikt. Etter jord og sand er lagt til siden har vi fylt opp igjen med dansk sjøsand i 1 meters dybde (totalt 1800 tonn), denne sanden gir optimalt feste.
 Alt for mange hester blir skadet av trening på for dårlig underlag og ensidig trening over tid, ved trening på denne banen vil vi unngår de fleste problemer og trolig redusere veterinærkostnadene med mellom 70-80%. Dette anslaget er gjort ut ifra erfaring vi har gjort med sandtrening på vår andre filial på Skagestad.

Noe som vil overraske de fleste er at hester som har hatt alvorlige sene eller gaffelbåndskader har trent på denne banen under hele rehabiliteringsperioden og startet løp å gått meget bra allerede 3-4 mnd etter skaden oppstod og starter i dag regelmessig. Dette syntes jeg er meget spennende og ikke minst øyner håp for hester med denne type skade som ikke tåler tradisjonell trening. Også normale ledd samt slitasje problemer reduseres betydelig.

 For å lykkes fullt ut med slik trening kreves erfaring og det har vi. Hvert individ får sine individuelle treningsprogrammer som er tilpasset dette, dermed sikres optimal fremgang samt at overbelastning unngås.

Det finnes en mengde varierte treningsmuligheter hvis hesten din passer bedre inn på en gård. Vi har både bakker og lange turløyper som hestene er tilfreds med. På gården i Søgne har det stått flere stjernetravere som blant andre South Belle og Dallysnella som var topptravere på 80-tallet. Det har vært avlet opp mang en topphest fra gården med South oppdrettet som det mest kjente.

Når man driver med travhester er synonymt med toppidrett på sitt ypperste, og derfor er det viktig at hestene har det godt, med rolige og trygge omgivelser.